September 25, 2021 02:14
Економија Македонија

Туристичкиот сектор ќе се дигитализира

На денешната седница Владата ја усвои информацијата за креирање, реализација и имплементација на соодветен информациски систем за дигитализација на туристичко-угостителскиот сектор е-туризам.

Според Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот, целта на овој информациски систем за дигитализација на дел од услугите во овој сектор е креирање национална дигитална алатка за собирање податоци на давателите на услуги за сместување и нивните сместувачки капацитети на територијата на државата, како и да се врши пријавување и одјавување на туристи од страна на давателите на услуги за сместување преку интернет.

Дополнително платформата е-туризам ќе нуди можност да врши утврдување и контрола на даноците врз основа на пријава и одјава на туристи и податоци за индивидуални сместувачки капацитети, како и известување за статистичките податоци во реално време на дневна основа или со интервал не повеќе од 24 часа, информираат од владината прес-служба.

https://animebee.to watch anime dub

AnimeFreak: Assassination Classroom Second Season (Dub) anime episode 25 online free at https://animefreak.ws anime freaks anime

Watch Doraemon the Movie: Nobita in the Wan-Nyan Spacetime Odyssey Episode Full

Sailor Moon R Episode 43

Trainsim: https://www.trainsim.com/vbts/member.php?445269-Username-kissanimemx

Linkhay: https://linkhay.com/u/animeflixnl