Економија Македонија

ТУК ќе ги презентира барањата за мерки за поддршка на угостителскиот сектор

Туристичко-угостителската комора (ТУК) на прес-конференција денеска ќе ги презентира барањата за мерки за поддршка на угостителскиот сектор поради штетите предизивикани од корона-кризата.

– Состојбата во секторот во моментот е крајно алармантна и правните субјекти се соочуваат со колапс. Угостителскиот сектор од 14 март 2020 година се до денес работи под рестриктивни мерки, а во одредени периоди и со целосни рестрикции, што без соодветна и навремена поддршка доведе до престанок на деловната активност и загуба на работни места,информира Туристичко-угостителската комора.

Ставовите на ТУК ќе ги изнесе потпретседателот Мартин Ангеловски

AnimeTV chain anime tv: Watch Dr. Stone: Stone Wars Episode 6

AniWatch dubbed anime: Dragon Ball Super (Dub) (https://aniwatch.pro/m/j30z) Episode 131