January 16, 2019 00:50
Македонија

Тркалезна маса во рамки на проектот „Јакнење на локалните бизниси за предизвиците на глобалните пазари”

Тркалезна маса во рамки на проектот „Јакнење на локалните бизниси за предизвиците на глобалните пазари”

Во Стопанска комора денеска ќе биде одржана тракалезна маса на тема „Како да се подобри соработката и интеракцијата меѓу развојните капацитети на малите и средни претпријатија, здруженијата на граѓани и универзитетите од една страна и јавните институции од друга страна”.

Тркалезната маса се спроведува во рамки на проектот „Јакнење на локалните бизниси за предизвиците на глобалните пазари”.

На настанот ќе бидат презентирани активностите на проектот и нивна реализација, ќе бидат пренесени искуствата на МСП кои се вклучени во проектот и ќе се развие дискусија како да се изнајде начин за подобрување на соработката меѓу бизнисите, образовните институции и граѓанскиот сектор со јавните институции, а со цел подобрување на конкурентноста на Р.Македонија на светските пазари.

На крај на настанот ќе се презентира предлог меморандум за соработка на сите засегнати страни што ќе биде споделен со сите присутни да може да го коментираат во своите институции и истиот да го потпишат.

Related posts

ВМРО-ДПМНЕ: Кој ги фрли амандманите поднесени на законот за двојазичност околу Собранието?

24news

„За“ гласале 90,81 отсто, „против“ 6,18 отсто од половина обработени резултати

24news

Грчките медиуми од синоќа јавуваат за потерницата по Груевски

24news