November 27, 2021 18:48
Македонија

Триесет и пет Авганистанци привремениот престој во Македонија ќе го заменат со траен престој во Грција

Триесет и пет граѓани на Авганистан кои привремено престојуваа во Северна Македонија денеска заминаа за Грција која им обезбеди трајно прибежиште.

Групата ја сочинуваат активисти за човекови права и женски права и членови на нивни семејства. Во изминатиот период нашата земја им обезбеди привремено засолниште како дел од големата меѓународна операција за помош на вработени во хуманитарните, демократски и миротворни меѓународни мисии, активисти од организациите за човекови права, преведувачи, студенти и стипендисти и нивни семејства, а се под закана на новиот талибански режим во земјата.

Во земјава престојуваат 407 граѓани од Авганистан.

Институциите, во текот на нивниот престој им ја пружаат целата потребна поддршка додека не се обезбеди трансфер до нивната крајна дестинација. Трошоците во целост се покриени од меѓународните организации.

Website https://animetv.cc: Watch Natsume's Book of Friends 2 animetv Episode 13 anime tv free streaming

https://wcostream.cc wcostream dragon ball z

Animepahe Watch anime online in high quality with english Subbed & Dubbed

Website https://animeflix.nl: Watch Legend of Exorcism animeflix Episode 13 banana fish animeflix

Website https://animeheaven.pro: Watch Kuroko's Basketball 3 animeheaven Episode 25 animeheaven bna