January 16, 2022 20:33
Македонија

Трета доза вакцина вчера примиле 5.362 граѓани

Во текот на вчерашниот ден аплицирани се вкупно 7.739 дози вакцини. Согласно податоците од Министерството за здравство, од вкупниот број аплицирани вакцини вчера, 748 се вакцинирани со прва доза, ревакцинирани се 1 629, а трета доза примиле 5 362 граѓани.

-Заклучно со 25 октомври вкупно се вакцинирани 801 988 граѓани, ревакцинирани се 771 165, а трета доза примиле 15 851 граѓани. Педесет и четири проценти од граѓаните над 40 годишна возраст се ревакцинирани, а 33 проценти од популацијата од 18 до 39 години примиле барем една доза вакцина, информира Министерството за здравство.

Една доза вакцина примиле 57 проценти од полнолетната популација во земјава, додека со две дози опфатени се 46 отсто од граѓаните над 18 години. Податоците покажуваат дека 38 проценти од целата популација е вакцинирана барем со една доза, а 35 отсто се целосно вакцинирани.

free anime online. AnimeDao provides you a free anime streaming platform with little to no Ads for better viewing experience.

free anime AnimeDao Attack on Titan Season 3 (Dub)

AnimeDao One Piece (Dub)

AnimeDao Dragon Ball (Dub) Episode 144

anime stream AnimeDao SK8 the Infinity

watch subbed anime Attack on Titan Season 3 (Dub)