Македонија

Тренчевска: Ќе продолжиме со подобрување на квалитетот на социјаланата заштита и сигурност на најранливите категории на граѓани

Министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска денеска оствари работна средба со градоначалникот на Општина Крушево Томе Христоски.  Таа го информираше градоначалникот дека Министерството ќе продолжи со подобрување на квалитетот на услугите во социјалната заштита и сигурност, со ставање на многу посилен акцент на потребите на ранливите категории на граѓани.

„Социјалната сигурност, заштитата на децата, вработувањето на тешко вработливите граѓани преку мерката услуга и грижа во домот, се само дел од постојните предизвици кои ќе ги решаваме и во текот на оваа година. Од буџетот за 2022 година обезбедивме средства за лични асистенти за лица со попреченост од 6 до 64 години, а ќе продолжиме и со поддршката на згрижувачките семејства. Крушево со 32 згрижувачки семејства е една од  водечките општини во земјава во згрижување на 39 деца и возрасни лица со попреченост.   Во соработка со општината и со локалниот центар за социјална работа ќе вложиме напори за да поттикнеме нови згрижувачки семејства, како и за натамошно јакнење на поддршката за постојните згрижувачи, рече министерката Тренчевска.

Таа потенцираше дека во новоотворениот Центар за поддршка на згрижувачките семејства во Битола кој е надлежен и за општината Крушево, згрижувачките семејства добиваат постојана поддршка, практични совети, информации и обуки.

Градоначалникот Христоски посочи дека општината ќе продолжи со грижата за своите граѓани, преку активните мерки на Министерството за труд и социјална политика.

https://gogoanime1.be/. GogoAnime.be - The best website to watch anime for free thousands of anime episodes. Watch anime online in English at GoGoAnime. Subbed, Dubbed, No ADs.

GoGoAnime The World's Finest Assassin Gets Reincarnated in Another World as an Aristocrat Episode 6

GoGoAnime My Hero Academia Season 5 (Dub)

6 LOVERS Episode 4

gogoanimeio Naruto: Shippuden (Dub)

GoGoAnime World's End Harem