January 20, 2022 23:22
Скопје

Трајко Славески не закажува вонредна седница на Советот на Град Скопје за помош на семејствата на настраданите во несреќата во Бугарија

Советничката група на СДСМ на коалицијата и ДУИ во Град Скопје вчера поднесе иницијатива за свикување на вонредна седница на Советот на која треба да се усвои предлогот за финансиска помош за семејствата на настраданите во несреќата што се случи во Бугарија.
До овој момент, претседателот на Советот, Трајко Славески од ВМРО-ДПМНЕ се уште не се изјаснил по однос на иницијативата и не закажал седница што е незабалежано во праксата.
Претседателот на Советот мора да закаже вонредна седница на која прво ќе се гласа за оправданоста на итноста, а откако ќе се утврди оправданоста Советот ќе гласа по однос на точките од днневниот ред.
Барањето за вонредна седница на Советот е од единствена причина, што побрзо да им се помогне на семејствата на жртвите и да не се чека редовната седница на Советот, затоа што нема потреба за такво нешто.
Но очигледно дека Славески не наоѓа разбирање за ситуацијата или пак свесно калкулира, па  денеска цел ден молчи и не закажува вонредна Седница на Советот на Град Скопје.

 

4anime.biz. 4Anime Watch high quality 1080p online anime with English subtitles. You can watch free anime movies and movies online at 4Anime. Just sit back and relax!

watch anime Tokyo Revengers (Dub)

4anime. biz Horimiya (Dub)

Attack on Titan Season 2 (Dub)

4Anime Komi Can’t Communicate Episode 7

4Anime My Hero Academia Season 2 (Dub)