Македонија

Трајанов за процесите со Бугарија: Главните прашања ги оспоруваат со негација на македонскиот народ и јазик

Главните прашања кои ги оспоруваат со негација на македонскиот народ и јазик, тоа е една лоша геноцидна политика кон еден народ и не смееме да го дозволиме. Треба да бидеме мудри и трпеливи и да не брзаме, рече Павле Трајанов, лидер на Демократскиот сојуз во емисијата 24 анализа во однос на процесите со Бугарија.

Според него она што се случува сега е рефлексија и на Договорот со Грција, зошто и таму сме напраиле отстапки.

– Кога Бугарија виде дека може да се разрешат некои прашања, тогаш почнаа тие процеси тезата за Живков дека сме дел од Бугарија, со години таа теза живее во Бугарија и со децении се гради дека ние сме еден народ со две држави. Јас сум умерен оптимист. Не гледам суштинско придвижување на процесите, вели тој.

watch subbed anime. Aniwatch Anime is another website offering audience to watch anime for free and viewers so far are quite impressed with the user-friendly interface

anime streaming Attack on Titan Final Season

AniWatch Record of Ragnarok

AniWatch TSUKIMICHI -Moonlit Fantasy-

JUJUTSU KAISEN Episode 16

anime sites Death Note (Dub)