March 1, 2021 05:33
Култура

Традиционален Фестивал на чајот и читањето

На традиционалниот Фестивал на чајот и читањето што почнува утре и ќе трае до 15 февруари, ќе бидат изберени најдобрите читатели во земјава и тие ќе добијат комплет книги од македонски автори – изданија на „Феникс”.

Читателите ќе бидат изберени по онлајн спроведената анкета во библиотеките во Скопје и Републиката.

На фестивалот онлајн ќе биде промовирана книгата „Нова европска драма”, како и новите броеви на списанијата „Селект” и „Книжевна академија”. Ќе бидат претставени и новите наслови од едицијата „Меридијани”, како и најновите едукативни и креативни изданија за деца и млади, најави организаторот на Фестивал – издавачката куќа „Феникс” од Скопје.

JoJo's Bizarre Adventure: Diamond is Unbreakable (Dub) (https://kissanimeonline.com/m/gdLB) Episode 39 at website https://kissanimeonline.com boruto kissanime

Is It Wrong to Try to Pick Up Girls in a Dungeon? III Episode 12 at Crunchyroll my hero academia heroes rising watch online crunchyroll