December 10, 2022 06:00
Македонија

Тито Петковски: Не се чувствувам изневерено од Мисовски, не го заслужува моето внимание

Во Македонија сите работи се ставени на глава, ништо не е нормално, а таквата состојба е креација на политичарите, оценува поранешниот собраниски спикер Тито Петковски во интервју за „Макфакс“.

Додава дека алчноста на политичарите нема граница.

„Никој не ни е крив што сме толку сиромашен народ, сами ја испуштивме работата. Не обезбедивме средства да се прехраниме, како и енергија, ќе се снајдеме некако, но тоа ќе биде врз џебот на граѓаните“, одговара Петковски на прашањето какви ќе бидат последиците од енергетската криза врз граѓаните.

За заговорите за можно враќање на Никола Груевски во белата палата, Петковски дециден: „Тоа е премногу“.

„Дали Груевски ќе се врати? Па тој треба во затвор да оди. Бил премиер на една држава. Па која претстава ја имаат луѓето кога премиер на една држава со сите пари ќе си побегне. И ни срам ни перде тој дели лекции како треба да биде во државата“, вели Петковски.

Појасни дека нема контакт со Горан Мисовски по неговото повлекување од лидерската позиција на НСДП.

„Не се чувствувам изневерено затоа што видов за какви личности се работи. Во овој случај изневерена е партијата. Немам контакт со Мисовски. Луѓето што посегнаа да фалсификуваат записник за да напредуваат во политичката кариера не го заслужуваат моето внимание“, додава Петковски.

За преписката со сегашниот спикер на Собранието, Талат Џафери, за судирот меѓу ВМРО-ДПМНЕ и градоначалничката Данела Арсовска, спорот со Бугарија, позицијата на Македонија кон руско-украинскиот конфликт, за решавањето на енергетската криза, во интервјуто за „Макфакс“ со поранешниот претседател на Собранието, Тито Петковски.