October 26, 2021 14:31
Магазин

Тестаментот на принцот Филип ќе остане тајна 90 години

Кога живеете речиси еден век, стекнувате голема збирка имот. Сепак, никогаш нема да знаеме што поседувал принцот Филип, сопругот на британската кралица, кога почина на 99-годишна возраст годинава, бидејќи содржината на неговиот тестамент ќе биде запечатена и тајна до 2111 година.

Оваа судска одлука е донесена со цел да се заштити достоинството на кралицата.

Судијата сер Ендрју Мекфарлејн, кој е претседател на одделот за семејства при Високиот суд, наведе: „Сметав дека, поради уставната позиција на суверенот, соодветно е да има посебна пракса во однос на кралските тестаменти. Потребно е да се зајакне заштитата на приватните аспекти од животот на оваа ограничена група поединци, со цел да се задржи достоинството на монархињата и блиските членови на нејзиното семејство.“

Сер Ендрју, исто така, нагласи дека тој самиот не ја видел содржината на тестаментот, ниту знаел што има во него, и дека прелиминарните рочишта биле оддржани зад затворени врати за да се избегне какво било медиумско внимание или шпекулации.

Watch Sam to Chip no wa Hachamecha Dai Race Episode Full

Catnapped Episode Full

Fruits Basket 1st Season (https://4anime.biz/m/7dw0) Episode 25

Website https://gogoanime.be: Watch The Ideon: Be Invoked gogoanime Episode Full gogoanime1

Deviantart: https://www.deviantart.com/animefreakws

360cities: https://www.360cities.net/profile/animefreak-ws