August 21, 2019 08:47
Економија

Тевдовски на конференција во Ерменија

Mинистерот за финансии Драган Тевдовски ќе учествува на конференција на тема „Оданочување, праведност и економски развој“ организирана од германската фондација „Фридрих Еберт Штифунг“, во Ереван, Ерменија, соопшти Министерството за финансии.

Тевдовски ќе ги презентира македонските искуства во областа на даночната политика. Тој исто така ќе учествува и на министерскиот панел, на кој ќе се дискутира за можностите за подобрување на даночниот систем на Ерменија.

„Тевдовски е дел од конференцијата поради визијата за поправедно општество и кредибилното водење на јавните финансии“, велат од МФ.

Министерот во текот на посетата ќе се сретне со вицепремиерот Мер Григорја.

Нови вести

Утврден текстот на Предлог-законот за обезбедување заем за развојни политики за јавни финансии и конкурентност

Filip

Половина од дивите свињи ќе се застрелаат, а 18.000 питоми ќе бидат заклани

Daniela

Кодексот за добра пракса поставува високо ниво на заштита на потрошувачите во небанкарскиот сектор

Daniela