October 28, 2020 00:23
Магазин

Тања Савиќ не може да се спаси од бившиот сопруг: Mинувам низ пекол, не знам каде ке ме затвори

Популарната пејачка не ги видела своите синови со месеци. Според неа и тврдењата на српските медиуми, нејзиниот законски сопруг Душан Јованчевиќ нелегално ги однел децата во Австралија, а од тогаш на нејзината агонија и нема крај.

 

Борбата за децата продолжува, а по неколку месеци страдање да ги врати синовите, Тања реши да напише и книга.

Фото: Инстаграм

– Долго време ме уценуваше за да можам да се вратам кај него, во спротивно нема да ги видам децата и тоа се случи. Немам авион за да одам во Австралија, па го прашав дали ќе дојде овде со децата, на што буквално ме уцени, имам и доказ за тоа – започна Тања и додаде:

Имам сè во моите пораки. Ми напиша: „Или ќе бидеш со мене, ќе бидеме заедно со децата, или ќе останам сам во Австралија“, така што ќе можам да останам без деца само ако не се смирам со него. Јасно е за каков човек станува збор. Многу себична личност, нарцис. Тој мисли само на себе, воопшто не мисли на децата – изјави Тања за „ИДЈТВ“.

Фото: Инстаграм

Тања посочува дека сега не може да оди во Австралија. Нејзиниот лет, кој го планираше во октомври, беше откажан и нејзините планови повторно пропаднаа.

– Тие го откажаа и овој авион што беше закажан за крајот на октомври. Сепак, има уште еден лет, преку Индонезија, но јас не би ризикувала, бидејќи короната е се уште актуелна, не знам каде ќе ме затворат, каде ќе ме држат во карантин. Не сакам да се загрозувам, ми треба децата да бидат здрави и живи, да не се болни или да ми се случи нешто, не дај Боже – изјави Тања.

Единствениот начин да се бориме за децата сега е исклучиво овој, преку судот – објаснува Тања и додава дека нејзиниот сопруг многу влијае врз нивните деца и дека тоа го чувствува како мајка.

– Тој апсолутно влијае на децата. Тоа се гледа. Со фактот дека знам каков е и олеснителна околност за мене е дека знам дека има дијагноза. Човекот навистина има дијагноза. Тој има нарушување на личноста. Страшно е што такво лице останува дома со децата и се грижи за нив – тврди Савиќ.

Фото: Инстаграм

– Неговиот образ е како ѓон. Тој е човек кој на тој начин докажа дека нема образ, штом може да даде такви изјави. Лицето кое го интервјуираше требаше да го праша: „Па, дали е маркетинг и што ги одземавте децата од нивните мајки?!“ Мајката не си ги гледа своите деца шест месеци и тоа е маркетинг? Сешто! – заврши Тања за „ИДЈТВ“.