October 21, 2020 00:39
Спорт

Тајсон на 54 години сака борба и со Ентони Џошуа

Легендарниот Мајк Тајсон на 28 ноември ќе се бори против Ројс Џонс Џуниор и тоа ќе биде негова прва борба откако се пензионираше пред 15 години.

Тајсон денес има 54 години, неговиот противник е три години помлад, меѓутоа Тајсон е убеден би можел да се бори и со многу помалди боксери од светската сцена.

Во последната изјава Тајсон порача дека не би одбил хуманитарна борба против Ентони Џошуа кој е 24 години помлад од него.