January 21, 2020 01:50
Балкан

Таксистите во Црна Гора ќе мораат да носат униформа

Таксистите во Црна Гора ќе мораат во возилата да jа изложат легитимацијата на видно место, а за возачите ќе биде задолжително и носењето на униформа.

Ова е предвидено во измените и дополнувањата на законот за превоз во патниот сообраќај.

Новините се воведуваат со цел да се отстрани нелојалната конкуренција и да се спречи сивата економија во оваа дејност, пренесе „Вјести“.

Нови вести

Тачи ја поздрави најавата за отворање авиолинија Приштина – Белград

Filip

Бугарската Влада се соочува со гласање за доверба следната недела

Filip

Русија модернизира шест белоруски воени авиони за извоз во Србија

Igor