October 15, 2019 22:05
Култура

Стручни комисии денеска ќе ги разгледуваат одбиените апликации од Министерството за култура

Стручните комисии од денеска ќе ги разгледуваат сите апликации кои беа одбиени на Годишните конкурси на Министерството за култура за 2019 година.

„Со почеток во 10 часот во просториите на Министерството за култура ќе започнат со работа сите стручни комисии по одделни дејности кои ќе имаат задача повторно да ги разгледаат сите апликации кои беа одбиени на Годишните конкурси на Министерството за култура за 2019 година“, соопштија од Министерството.

Од таму појаснија дека одлуките за сите одбиени апликации ќе бидат поништени, и по нивното повторно разгледување, доколку се утврдат недоследности, листата на поддржани проекти од национален интерес ќе биде дополнета

Нови вести

Со настап на Дејвид Торн и Фред Фрит почнува Скопскиот џез фестивал

Igor

Неда Арнериќ и Диме Илиев од „Исправи се Делфина” се сретнаа по 20 години во Битола

Valentina

Климатските промени разгореа дискусија меѓу младите на „Џифони Македонија“

zane