August 13, 2022 20:21
Свет

Страшна глетка во Индонезија: Вулканот Семеру исфрла пепел 12 километри на небото

Страшна глетка е снимена во Индонезија. На планината Семеру, вулкан исфрла пепел на 12 километри на небото, додека преплашените локални жители бегаат, спасувајќи животи.

Драматична снимка покажува локалното население како бега од планината додека сивите облаци го исполнуваат небото во сцената на судниот ден, пишува Индепендент

Мештаните се потопени во темнина, бидејќи облакот од пепел станува се поголем, така што густата сончева светлина не може да помине низ него.