October 25, 2021 08:47
Македонија

Странците ќе имаат пет часа за транзит низ земјава

Владата на Република Северна Македонија на денешната 66-та седница го донесе Протоколот за непречен транзит на странски државјани низ територијата на Република Северна Македонија, кој утврдува дека државјаните на други држави кои транзитираат низ територијата на Република Северна Македонија можат, до целосната либерализација на режимот за влез и излез во нашата држава, можат да ги користат следните гранични премини: Табановце, Деве Баир, Богородица, Ќафасан, Блаце и аеродром Скопје.

Транзитот на овие лица подразбира влез на еден граничен премин и излез на друг со обврска при транзитот да не се излегува од соодветниот автопат или локален пат и тој да се реализира во рамките на најмногу 5 часа што се потврдува со изјава која странските државјани треба да ја пополнат на влез, а на излез треба корисникот да ја предаде на граничната полиција со цел да се контролира времетраењето на транзитот.

RahXephon Specials Episode Full

The Warrior From Qin (https://animeflv.uk/m/ERd1) Episode 12

Website https://animekisa.in: Watch Maburaho animekisa Episode 24 watch anime dub

TwistMoe: Digimon Tamers: Battle of Adventurers (Dub) anime episode Full online free at https://twistmoe.net dubbed anime

Beermapping: https://beermapping.com/account/gogoanimebe

Giveffect: https://www.giveffect.com/users/1026728-animefreak