November 23, 2020 08:08
Македонија

Стојанов: Сите што биле во контакт со Амди Бајрам на свадбата да бидат во изолација

Директорот на Центарот за јавно здравје Скопје, доктор Александар Стојанов препорачува сите луѓе што од Македонија отпатувале на свадбата на внуката на Амди Бајрам во Истанбул пред една недела, да бидат изолирани дома, додека екипите од ЦЈЗ Скопје да постигнат да ги анкетираат и да ги најдат оние што се во висок ризик да бидат заразени со Ковид 19.

-Моментално работиме и денеска треба да ги дознаеме сите контакти на Бајрам. Се обидуваме да стапиме во контакт со фамилијата и засега оди добро. Сите групирања се забранети, погребот по протокол би требало да се спроведе без церемонии и со најмногу 10 луѓе, не да се прават циркузи. Добро е сите да одат во изолација од свадбата, особено оние што се гушкале, биле во близок контакт, изјави Стојанов за Слободен печат.