January 29, 2022 08:06
Култура

Стефоска ги информирала вработените во Театар комедија дека е објавен оглас за нов директор на институцијата

Министерката за култура, Ирена Стефоска денеска ги информираше вработените во НУ Театар комедија дека согласно Законот за култура, денеска е објавен јавниот оглас за нов директор на таа институција со полн мандат од четири години.

Од Министерството за култура соопштија дека било договорено за време на траењето на огласот, што е 15 дена, в.д.директор на установата да биде актерката, од редот на вработените, Магдалена Ризова Черних, а уметнички раководител да биде драматургот Дарко Јан Спасов.

-Министерката Стефоска и вработените во НУ Театар комедија се договорија во следниот период да го одржат професионалното ниво на соработка и високото реноме на институцијата. Министерката Стефоска и вработените во НУ Театар комедија изразуваат искрена желба на јавниот оглас да се пријават сите заинтересирани кои ги исполнуваат условите, и најквалитетниот кандидат да биде избран за директор со редовен мандат. На тој начин, еден од омилените театари во земјава ќе продолжи со успешниот репертоар, за кој низ годините се бара карта повеќе, стои во соопштението.

Animeflix - Watch your favorite anime online FREE.. Animeflix - your number one source for FREE anime, subbed and dubbed. Watch your favorite anime online FREE.

ANIMEFLIX Fairy Tail Episode 175

sites to watch anime ANIMEFLIX Tokyo Revengers (Dub)

ANIMEFLIX Suppose a Kid from the Last Dungeon Boonies moved to a starter town?

ANIMEFLIX That Time I Got Reincarnated as a Slime Season 2 Part 2

anime to watch That Time I Got Reincarnated as a Slime