March 22, 2019 01:48
Македонија

Средба со делегација на УНХЦР и УНИЦЕФ

Денеска во Министерството за внатрешни работи министерот Оливер Спасовски одржа работна средба со вд резидентниот координатор на Обединетите нации и  претставник на УНИЦЕФ во Република Северна Македонија Бенџамин Перкс, претставникот на УНХЦР Моника Сандри и заменик- министерот за надворешни работи Андреј Жерновски.

На средбата беше потенцирана одличната соработка со овие организации, а се разговараше околу можното пристапување на Република Северна Македонија кон Конвенцијата за намалување на лицата без државјанство на Организацијата на обединетите нации. Се разговараше за бројот на лица кои би биле опфатени со оваа ратификација, евентуални други импликации и натамошната координација

Нови вести

Спасовски: Ги преземаме сите мерки за фер, мирна и демократска изборна атмосфера

24news

Дуел Заев-Мицкоски во вторник на Канал 5

24news

ВМРО-ДПМНЕ: Пендаровски манипулира со младите во Македонија

Filip