January 28, 2022 07:41
Економија Македонија

Средба Пецаков – Азески посветена на економијата и туризмот

Ако не дојде до брза реализација на инфраструктурните проекти како што е завршувањето на изградбата на автопатското решение Кичево – Охрид и меѓународниот магистрален пат Охрид – албанска граница, здравствениот, алтернативниот и спортскиот туризам не можат да се развиваат, оценија на денешната работна средба градоначалникот на Охрид, Кирил Пецаков и претседателот на Стопанската комора на Северна Македонија, Бранко Азески.

На средбата стана збор за прашања поврзани со децентрализацијата и со потенцијалите за заеднички проектни активности во рамки на програмите на ЕУ, Коморскиот инвестициски форум и другите меѓународни организации.

Охрид, како најголем туристички центар, има одлична соработка со Здружението на угостителството и туризмот при Комората и затоа, беше речено, ќе се вложат дополнителни напори за продлабочување на соработката во областа.

Според Азески, туризмот во заложбите на Стопанската комора има приоритетно место за добивање статус на извозно-ориентирана дејност, со што конкретно ќе се смени и односот на државата кон гранката што поседува потенцијал да оствари раст. Во овој контекст, на средбата посебно се разговараше за здравствениот, алтернативниот и спортскиот туризам.

anime streaming. Aniwatch Anime is another website offering audience to watch anime for free and viewers so far are quite impressed with the user-friendly interface

aniwatch app JoJo's Bizarre Adventure: Golden Wind (Dub)

My Hero Academia Episode 6

DARLING in the FRANXX (Dub)

Jimihen!!: Jimiko wo Kaechau Jun Isei Kouyuu!!

ani watch app AniWatch Demon Slayer -Kimetsu no Yaiba- The Movie: Mugen Train