Македонија

Средба на министерот Спасовски со амбасадорот на Република Унгарија, Иштван Дукс

Денеска министерот Оливер Спасовски заедно со заменик министерот Назим Буши и заменик директорот на Бирото за јавна безбедност Ариф Асани оствари работна средба со амбасадорот на Република Унгарија во нашата земја Н.Е. д-р Лазло Иштван Дукс и заменик шефицата на мисијата Кристина Тихањи како и ново назначеното полициско аташе за внатрешни работи Иштван Шегеди.

На средбата се разговараше за досегашната билатерална соработка меѓу двете земји особено низ призмата на евроатлантските интеграции како и продлабочување на соработката во конкретни сфери од безбедноста како што се: борбата против тероризмот, организираниот криминал, кибер криминалот и други сфери од заеднички интерес. Притоа заеднички беше нагласена поддршката што пријателска Унгарија и ја пружа на нашата земја, во континуитет, особено во контекст на заедничката превенција против илегалната миграција преку постојаното присуство на унгарски полициски службеници распоредени на нашата јужна граница, коишто заедно со нашите и другите европски полициски службеници даваат активен придонес во заштита на границата од илегалните миграциски текови.

Од страна на министерот Спасовски и амбасадорот Дукс беше нотирана и досегашната одлична оперативна соработка со тенденција за нејзино натамошно продлабочување особено преку новото назначено полициско аташе за внатрешни работи при амбасадата на Унгарија, Иштван Шегеди.

online anime. 4Anime Watch high quality 1080p online anime with English subtitles. You can watch free anime movies and movies online at 4Anime. Just sit back and relax!

4anime tv Naruto: Shippuden (Dub)

english dubbed anime DARLING in the FRANXX

watch anime 4Anime Naruto (Dub)

english dubbed anime 4Anime Kuro Gal ni Natta kara Shinyuu to shitemita.

My Hero Academia Season 4 Episode 21