March 9, 2021 10:34
Балкан

Србија ги тужи членките на НАТО поради бомбардирањето со осиромашен ураниум

Адвокатски канцеларии од Србија и Италија веќе ги подготвија тужбите за НАТО поради бомбардирањето со осиромашен ураниум во 1999 година, дознава „Политика.рс“.

Од НАТО ќе се бара оштета поради заболувања од канцер на војници, полицајци, резервисти кои ја бранеа државата од НАТО агресијата..

Тужбата ја подготвувал еден од најдобрите италијански адвокати Ангело Фиоре Тартаља кои веќе го доби НАТО на суд од тужбата на италијанските војници кои беа на служба во Косово.

Семејствата на војниците добија милионска оштета од Алијансата од 700.0000 до милион евра по лице.

Во случајот на Србија, побарувања имаат околу 2.000 лица и се надеваат дека ќе ја добијат истата сума.

JoJo's Bizarre Adventure: Diamond is Unbreakable (https://animeplanet.cc/m/yqQ) Episode 39 at website https://animeplanet.cc re zero anime planet

Violet Evergarden Movie (https://funimationfree.com/m/Eqpy) Episode Preview at Funimation funimation youtube