Балкан

Србија верификувани четири смртни случаи и 242 новоинфицирани од коронавирусот

Во последните 24 часа во Србија четири лица починале како последица од инфекцијата со кронавирусот, а вкупната бројка на умрени се искачи на 274 се наведува во соопштението на сајтот ковид 19. Вирусот е регистирана уште кај 242 новоинфицирани лица, од кои на репираторни машини се приклучени 36 пациенти.

Во Србија со последното тестирање биле опфатени 7.150 лица. Од почетокот на пандемијата во земјата се регистрирани 14.288 лица. процентот на смртност е 1,92 одсто. Бројот на активни случаи изнесува 1.433 лица.

До денеска во Србија се тестирани вкупно 392.863 лица кои гим исполнувале условите за тестирање.