February 3, 2023 14:49
Македонија

СПМ упатува апел до сите пратеници во Собранието да подржат покачување на платите во Полицијата

Синдикатот на Полиција во Македонија- СПМ упатува апел до сите пратеници во Собранието на Република Македонија, без разлика кој го има поднесено анандманот, берем еднаш да се обединат и да подржат покачување на платите во Полицијата во 2023 година.

Со тоа да покажат и докажат дека и сега Полицијата им е потребна.
“Затоа почитувани пратеници, дадете подршка на овој анандман и допринесете за покачување на платите во Полицијата за 10%, иако сметаме дека и тоа е малку”.