February 3, 2023 14:46
Македонија

Спасовски: Прошетката со нашите партнери од Бугарија по охридското крајбрежје нека биде уште една убава порака на пријателство

Во убавиот Охрид заедно со бугарската делегација која присуствуваше на демонстрирањето на оперативно-тактичката вежба ХАРПУН 2022, посетивме мал дел од убавините и знаменитостите што ги нуди Охрид – Црквата Света Софија, Старата охридска чаршија и нејзиниот заштитен знак – надалеку познатиот охридски бисер…
Денешната заедничка вежба ХАРПУН 2022 е уште еден показател за покажување на проактивност и посветеност во борбата против тероризмот, а прошетката со нашите партнери од Бугарија по охридското крајбрежје нека биде уште една убава порака на пријателство, соработка и партнерство меѓу двете држави напиша Спасовски.

Поврзани вести

Спасовски: Во борбата со корупцијата имаме зголемување на ефикасноста скоро за 50%

blink

Спасовски: Хибридните напади ќе останат во фокусот на МВР

blink

Спасовски ги донираше дневниците од службени патувања на децата без родители

blink