December 4, 2022 20:30
Македонија

Спасовски на фејсбук: Транспарентно и отчетно – септември 2022

Почеток на нов месец секогаш претставува добра можност да се потсетиме за досега сработеното. МВР ЗА ГРАЃАНИТЕ: Транспарентно и отчетно – септември 2022

Задоволна и опремена полиција – безбедни граѓани

Покачување плата 5% за сите вработени

76 реконструиран објект ОВР Делчево

Уништени 10 тони дрога и психотропни супстанци кои на црниот пазар би достигнале вкупна вредност од 26 милиони евра

3 години АНБ – реформирани безбедносни служби по сите европски и НАТО стандарди

Потпишан Меморандум за соработка и координација за ефикасна и ефективна примена на законот за рестриктивни мерки помеѓу МВР, ЈО, МНР, АФУ, АР и АНБ.

8 септември – Ден на независноста ОБЕДИНЕТИ ВО СЛОБОДАТА

презентација на опрема и возила на МВР

Унапредување на меѓународната соработка на МВР

Пречек на претседателот на Италијанската Република, Серџо Матарела

Средба со полициско аташе на Италијанска Република, Масимо Пани

Потпишан Меморандум за разбирање помеѓу МВР на Република Северна Македонија и Генералниот инспекторат на безбедносните сили на Чешката Република

Средба со Шеф на Делегацијата на ОБСЕ во Скопје, Клеменс Која и претставникот на ОБСЕ за слобода на медиуми Тереза Рибеиро

Посета на Букурешт, Романија и средба со министерот за внатрешни работи Лучијан Никола Боде

Посета на Селек (Центарот за спроведување на законот во Југоисточна Европа), средба со Директорот Огуз Серкант Акин

Посета на Интерпол, Лион, Франција (Меѓународна организација на криминална полиција), средби со Генералниот секретар на Интерпол Јурген Сток, Извршниот директор Стефан Кавана и одговорниот на Интерпол за Европа, Франц Шерман

Средба со амбасадор на Унгарија, Андраш Клајн

Презентација ИЦИТАП програма со амбасадата на САД и полициското аташе Карл Рејшам

Посета на Европол, Хаг, Кралство Холандија (Европската полициска агенција), средба со Извршниот Директор на Европол, Катрин Де Бол

Средба со холандски заменик генерален директор за управување со меѓународна миграција, Еуке Фабер

Заокружување на кампањата за процесот на дигитална трансформација на МВР

Јубилејни 20 синдикални игри на МПС, стратешко партнерство под мотото Опремена полиција – задоволни граѓани

Жртвата на бранителите е завет во херојското делување на секој припадник на безбедносните институции

Меморијален турнир Херои на Македонија

Откриена биста Дано Петрески

Меморијален турнир Бобан Трпков

45 години Факултет за безбедност

Резултатите на МВР на увид пред граѓаните

Интервју за Алсат-м

Продолжуваме!