Македонија

Спасовски: Како МВР бележиме одлични резултати во делот на борбата против корупцијата

Република Северна Македонија бележи скок од 111. место на 87. место во најновиот извештај за борба против корупција на Трансперенси интернешнл.
Како МВР бележиме одлични резултати во делот на борбата против корупцијата:
2020 – откриени 97 кривични дела, за што кривично беа пријавени 161 сторител, за причинета материјална штета од околу 100,2 милиони денари
И во текот на 2021 година МВР продолжи со тој засилен тренд на детектирање и правно процесирање, така што за периодот во првите десет месеци беа откриени и расчистени 114 кривични дела поврзани со корупција и коруптивни злоупотреби, што претставува над 50 отсто зголемување на откривачката функција на полицијата, споредбено со истиот период лани, а причинетата материјална штета изнесува 97,3 милиони денари
Успеавме да ја рангираме државата меѓу подобрите во регионот и со право можеме да кажеме дека со поставувањето на борбата против корупцијата меѓу врвните приоритети на МВР и Владата, уште еднаш на дело го покажавме принципот на добро владеење, односно дека борбата против корупцијата е најсилната алатка за самоодбрана на една држава – чин на вистински патриотизам!

https://animefreak1.com/. AnimeFreak #1 Site to watch thousands of dubbed and subbed anime episodes including Dragon Ball Super, Attack on Titan, Naruto Shippuden, One Piece

To Your Eternity

Death Note (Dub) Episode 33

anime streaming Banished from the Hero’s Party, I Decided to Live a Quiet Life in the Countryside

watch anime online AnimeFreak That Time I Got Reincarnated as a Slime (Dub)

AnimeFreak Redo of Healer Episode 7