December 6, 2022 22:45
Македонија

Спасовски во седиштето на ЕВРОПОЛ: Ќе се интензивира соработката и поддршката во делот на компјутерскиот и економскиот криминал и финансиските истраги

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски го посети седиштето на ЕВРОПОЛ во Хаг. Како што објави Спасовски на неговиот фејсбук профил, ова е прва посета на министер за внатрешни работи од земјава на седиштето на ЕВРОПОЛ.

– На мое посебно задоволство, со Извршната директорката на ЕВРОПОЛ, Катрин Де Бол, заеднички договоривме да ја интензивираме соработката и поддршката на МВР во делот на компјутерскиот криминал и во делот на економскиот криминал и финансиските истраги во наредниот период, објави министерот Спасовски.

Остануваме посветени на интензивирање на меѓународната соработка, пишува Спасовски и додава дека се отворени за унапредување на полициската соработката како со ЕВРОПОЛ, така и со сите други агенции за спроведување на законот ширум светот.