Македонија

Спасовски во Кичево: Минимална плата расте на 14.500 денари, повисока за 5.500 денари за само 2 години

Паралелно со процесот на интеграцијата во ЕУ и НАТО се работеше и на голем број проекти во сите сектори, решивме да ги покачуваме платите и на секој начин да враќаме пари назад кај граѓаните, порача вечерва потпретседателот на СДСМ, Оливер Спасовски на трибината во Кичево.
– Се работеше многу во сите сегменти, реализиравме проекти кои значат повеќе пари кај граѓаните но и подобро здравство, образование, земјоделство. Со гордост можам денес да соопштам дека минималната плата ја покачуваме на 14.500 денари. Кога дојдовме на власт минималната плата беше 9.000 денари, првото покачување беше 12.500, а денес имаме за 5.500 денари повисока минимална плата.
Го цениме трудот на работниците во сите индустрии, истакна потпретседателот Спасовски од трибината во Кичево.