August 15, 2022 18:21
Хроника

Спасени изгубени дехидрирани велосипедисти кај Кожле

Центарот за управување со кризи (ЦУК) информира дека денеска во попладневните часови на телефонскиот број за итни повици Е – 112 добиена е информација во врска со изгубени лица кои со велосипеди се упатиле кон селото Кожле и барајќи ја црквата стигнале до некоја голема карпа кое го спречила нивното движење па почнале да се спуштаат по некој дол.

-При тоа беше напоменато дека се дехидрирани но дека оствариле контакт со полиција која е во потрага по нив. Во 16.00 часот лицата се пронајдени и со возило се однесени до најблиското населено место, а екипа на Брза Помош им ја укажа потребната помош поради дехидрираност, соопштија од ЦУК.

Се додава дека тимот полицајци само до некаде можел да оди со теренско возило, а потоа два припадника на полицијата продолжила пешки да трагаат по изгубените, со кои стапиле во телефонски контакт.

-Полицајците пешки и самите изморени од многу топлото и спарно време, но упорни во потрагата за да спсат човечки животи, ги пронашле изгубените велосипедисти живи и здрави, околу 16.00 часот, но многу дехидрирани и снеможени, бидејќи ја испиле сета вода што ја носеле, а биле на терен цел ден. Затоа паралелно е контактирано со Брза помош за да дојде, додека ги извлекуваат, на договорена точка со спасувачкиот тим полицајци, на прооден пат за амбулантно возило, медицински да бидат згрижени и третирани во покус временски период. Припадниците на МВР, во оваа случја покажал големи квалитети и упорност, за да ги спасат изгубните во нашата, но сепак опасна природа при многу топло време, а и за да го скусат времето на помош, односно што побрзо да ги извлечат изгубените за да добијат на време медицинска помош. Додека Ве информираме, би требало целата акција да е завршена според податоците и информациите на ЦУК од координацијата на драматичната спасувачка акција во пределот после с. Кожле, појаснуваат од ЦУК.

tải sunwin

sunwin

sunwin

game bài sunwin

tải sunwin apk sunwin club game bài sunwin