June 26, 2022 00:38
Македонија

Со одговорните политики на СДСМ, ребалансот на Буџетот е со заштеда од 200 милиони евра за поголеми плати и пензии

Одговорните политики на СДСМ се рефлектираат преку ребаланост на Буџетот, со кој заштедата од 200 милиони евра од непродуктивните трошоци, ќе се пренамени за ублажување на последиците од  најголемата економска и енергетска криза по Втората светска војна во Европа

Она што е важно во овој ребаланс е тоа што секоја пренамена на средствата е во насока на поголема заштита на животниот стандард на граѓаните, особено ранливите категории, финансиска поддршка на ликвидноста на компаниите и повеќе субвенции за земјоделците со цел зголемено производство на храна. Со СДСМ и во време на криза растат платите и пензиите. Просечната плата се искачи над 500 евра, минималната плата се зголеми двојно, на 18.000 денари, платите во образованието рекордно се зголемија за 15%, следува рекордно зголемување на пензиите и нова методологија за постојан раст.
СДСМ продолжува со вистинска грижа за економијата и за сите категории на граѓаните.

 

go88 không vào được không vào được go88 go88 apk download

sunwin ăn chơi tại sunwin app store đăng ký làm đại lý sunwin