Македонија

Со огромно мнозинство Сенатот на САД го ратификуваше Протоколот за НАТО

Сенатот на САД го усвои протоколот за членство на Македонија во НАТО.
Според резултатите од гласањето, објавени на интернет страна на американскиот Сенат,  ЗА гласале 84, а само двајца сенатори, еден од Јута и еден од Кентаки, биле против. Не гласале 14 сенатори.

Покрај САД, недостасуваат уште четири земји да ги завршат процедурите за земјава да стане полноправна членка на Алијансата.

Очекувањата се дека Протоколот наскоро ќе биде ратификуван од сите 29 држави членки и со тоа приемот на земјава ќе може да се официјализира пред Самитот на Алијансата закажан за 3 и 4 декември во Лондон.

Засега неизвесно е дали тоа пред Самитот ќе се случи во шпанскиот Парламент. Двата дома на Парламентот се распуштени. Изборите се закажани за 10 ноември, а доколку се помине како што треба новиот состав на Парламентот би се конституирал на 3 декември.

Земјите-членки на НАТО на 6 февруари го потпишаа Протоколот за пристапување на Северна Македонија во Алијансата. По ратификацијата на Протоколот во парламентите на сите 29 земји сојузници во Алијансата, Северна Македонија и официјално ќе стане полноправна членка.

ani watch app. Aniwatch Anime is another website offering audience to watch anime for free and viewers so far are quite impressed with the user-friendly interface

My Hero Academia Season 4

Gintama Episode 198

AniWatch My Hero Academia Season 3 (Dub) Episode 23

watch animes Boruto: Naruto Next Generations (Dub)

ani watch app AniWatch Attack on Titan Final Season (Dub)

tải go88