August 13, 2022 17:38
Економија Магазин

Со новиот HUAWEI nova Y70 ќе го полните телефонот само 2 патинеделно

Новиот HUAWEI nova Y70 имабатерија од 6000 mAh, HUAWEI SuperCharge од 22,5W и 6,75-инчен HUAWEI FullViewдисплеј

На минатонеделнатаофицијална премиера на новитепроизводи за регионот на Централна и Источна Европа, Турција и Канада, Huawei го претстави и HUAWEI nova Y70.

Овој уред е најновотодополнување на веќе добро познатата серијаnova, што нуди модерни технологии по разумна цена. HUAWEI nova Y70 доаѓасомноштвоимпресивни функции, вклучувајќи 6,75-инчен HUAWEI FullViewдисплеј, големабатеријаод 6000 mAh, HUAWEI SuperChargeод 22,5W, 128GB меморија и моќен оперативен систем EMUI 12.

Се полни само 2 пати неделно благодарение на батеријатаод6000mAh[1]

HUAWEI nova Y70 го наследувадолгиот век на батеријатаодсеријата HUAWEI Y. Телефонотима батеријаод 6000 mAh (типична вредност), обезбедувајќиневеројатнодолгокористење на уредот. Со уникатната интелигентна технологија за заштеда на енергија на Huawei, nova Y70 длабоко ги оптимизира осумте области на потрошувачка на енергија.

Дополнително, HUAWEI nova Y70 поддржува HUAWEI SuperChargeод 22,5W, што на корисниците им нуди побрзополнење и екстремно долготраење на батеријата. Уредот има иинтегриран систем за заштитаод 13 слоеви и надграден електрохемиски систем за да се подобри безбедноста при полнење, како и траењето на батеријата.Потребно е полнење само двапати неделно, за разлика од другите паметни телефони соист капацитет на батеријата[2]. Благодарение на оптимизираната потрошувачка на енергија, HUAWEI nova Y70 може да јаидентификува и исклучипотрошувачката на енергијаод апликациите што не ги користикорисникот и не се основни. Ако корисникот го вклучиLowBatteryрежимот кога батеријата е на 5%, уредотќе работи во режим на подготвеност до 12 часа пред да се исклучи[3]. Дополнително, HUAWEI nova Y70 може да обезбеди излез од 5V/1A[4], за да напојуваи поддржуваполнењесо кабел за паметните часовници[5], нараквици и паметни телефони на HUAWEI, каде и да сте.

6,75-инчен HUAWEI FullView екран за извонредновизуелноискуство

HUAWEI nova Y70 располагасо 6,75-инчен HUAWEI FullViewдисплеј за да им обезбеди на корисницитеизвонредновизуелноискуство. Благодарение на високиотсоодностело-екран од 90,26% и дизајнотсотесна рамка, екранотприкажуваповеќесодржина, без разлика дали се работи за слики, видеа или игри.

За да се намали оптоварувањето на очите на корисниците, HUAWEI nova Y70 поддржува различни режими на екранот, вклучувајќи паметно затемнување, осветлен екран и режим на е-книга. Без разлика на амбиенталното светло, корисницитесекогашможат да сметаат на удобноста при гледањето. Бидејќидолготогледање во екранотноќе може да предизвика иритација и напнатост на очите, HUAWEI nova Y70 може да ја намали осветленостаи температурата на бојатана екранотза да го заштитивидот на корисникот.

Во однос на боите и дизајнот, HUAWEI nova Y70 повторно го наследувауметничкотосовршенство на целатасеријаnova Y. Новиот телефон има чист и елегантен заоблен дизајн и е достапен во три бои: PearlWhite, CrystalBlueиMidnight Black.

Интелигентен, дигитален живот сомногу простор за складирање и ново аудио искуство

Во новата ера на паметни телефони, Huawei се стреми да ги обезбединајновитетехнолошкидостигнувања и продолжува да им нуди на потрошувачите паметен дигитален живот. HUAWEI nova Y70 доаѓасоголемамеморија на телефонотод 4GB и капацитет за складирање до 512GB кога користитеMicroSD картички[6]. Големиот простор за складирање ги ослободувакорисницитеод грижи и обезбедува добри перформансидодека се префрлатепомеѓу апликациите или извршуватемногузадачи одеднаш.

HUAWEI nova Y70 е опремен и сотехнологијата EROFTS за супер компресија на датотеки за да се минимизира употребата на простор за складирање при преземањеомилени песни, видеа и игри.

Серијата HUAWEI nova Y им овозможува на корисниците да уживаат во слушањето музикасоголемајачина. HUAWEI nova Y70 е опременсонеодамнанадградениот HUAWEI SuperSound систем, што го подобрува квалитетот на звукот и обезбедуваподлабок бас, појасни среднифреквенции и значително подобрен динамичкиопсег и чувство на простор.

HUAWEI nova Y70 поддржувавиртуелен звучен ефект од 9,1 канали што носи 3D ефекти на звукот за да создадеизвонредноискуство. Без разлика дали корисницитеслушаат песни или гледаат филмови, тиеможат да уживаат во аудио патувањетосоимпресивни звучни ефекти.

Предна камера за убави селфи фотографии и задна камера со висока резолуција

HUAWEI nova Y70 има предна камера од 8MP штоможе да прави селфи сојаснидетали. Исто така, поддржуваbokeh ефект и заедно соалгоритамотAI Beauty на Huawei може да креира индивидуални поставки врз основа на корисничкитекарактеристики како што се возраста и полот. Покрајтоа, HUAWEI nova Y70, исто така, располагасоHDR backlightтехнологија за снимањешто може да снимиповеќедетали во портрети и пејзажи без да се грижите за пречки од светлината.

Задната камера на HUAWEI nova Y70 е опременасоAI Triple Camera, вклучувајќи главна камера од 48MP (бленда f/1,8) со висока резолуција, камера со ултра широк аголод 120° од5MP и камера содлабочинаод 2MP.Главната камера со висока резолуцијасо оптимизираните алгоритми на Huawei може да го намали шумот и да го зголемидинамичкиотопсег, кадесекојкадаре со оптимален квалитет, без разлика дали снимате портрети или пејзажи. Камерата со ултра широк аголод 120° помага лесно да вклучитеповеќесодржини во еденкадар, без разлика дали се работи запејзажи или групни фотографии.

Дискретната Depth Cameraработи во тандем соноворазвиениотbokehалгоритам и може точно да го лоцирарастојанието и длабочината на објектот. 3D сликите се користат за прикажување на фокусот на фотографиите,пејзаж или портрет.

Ефикасно, практично и безбедно интерактивно искуствосо EMUI 12

За да се овозможи контрола и соработкапомеѓуповеќе уреди, EMUI 12 нуди лесен и интуитивен метод за поврзување. Во интерфејсот на HUAWEI nova Y70 Super Device, иконата за паметен телефон се наоѓа во центарот, опкруженасо икони штопретставуваат други уреди (како што се паметни телефони, звучници на HUAWEI, итн.).За да поврзете два уреди, само повлечете ги нивнитесоодветни икони на иконата на паметниот телефон. Покрајтоа, HUAWEI nova Y70 со EMUI 12 има HUAWEI MeeTime, штоподдржуваповици сонајмногу 12 учесници[7]во HD видео формат.

Покрајтоа, HUAWEI nova Y70 поддржуваEasy Mode. Кога е овозможенEasy Mode, тој го уредуваекранотсопоголеми икони и фонтови, овозможувајќи им на корисницитепојасно да јавидатсодржината. Ова го прави интерфејсотпоедноставен и поефикасен за користење. Дополнително, HUAWEI nova Y70 се одликувасо практични и лесни за употреба гестовисопрститешто го олеснуваатфотографирањетоодекранот.

HUAWEI AppGallery е официјалниот портал за апликации на Huawei што им овозможува на корисниците да пребаруваат, преземаат, управуваат и споделуваат услуги за мобилни апликации. Постојано нуди популарни апликации и на корисниците им обезбедува богатство од локални понуди.

HUAWEI AppGalleryнуди ибезбедносни мерки, вклучувајќискенирање,доверливи информации, откривање на злонамернооднесување и проверка на податоците на корисникот. AppGalleryима и апликација за заштита на безбедноста на малолетниците при користење на Интернет.

[1]Типична вредност

[2]Податоците се од лабораториите на Huawei. Вистинскототраење на батеријата може да варира поради разликите во користењето и факторите на околината. Ве молиме погледнете јафактичкатасостојба.

[3]Податоците се од лабораториите на Huawei. Вистинскототраење на батеријата може да варира поради разликите во користењето и факторите на околината. Ве молиме погледнете јафактичкатасостојба.

[4]1А се однесува на податоците за врвот, на фактичкатаситуацијавлијаепроводникот. Податоците се одлабораториските тестови на Huawei.

[5]Поддржува OTG кабел за обратно полнење.

[6]MicroSD картичките се купуваатпосебно.

[7]Резолуцијата на видеоповикот на MeeTime може да се разликува во зависностод условите на мрежата. MeeTime моментално поддржува разговори сонајмногу 12 учесници. Различни верзии на софтвероти различни уреди може да споделуваат различен интерфејс.За да јаодржитефункцијата на одредени модели, ве молимеконтактирајтесоЦентарот за услуги за корисници на Huawei.