December 15, 2019 02:24
Скопје

Сојузот на спортови на Скопје ги додели наградите „13 Ноември”

Сојузот на спортови на Скопје денеска ги додели наградите на професори по физичко воспитување, спортисти и спортски работници кои постигнаа забележителни резултати во 2019 година.

Добитници на наградите кои традиционално се доделуваат по повод 13 ноември, Денот на ослободување на Скопје се:

Категорија – професори по физичко воспитување:
Седат Бафтија од ОУ „Лирија”
Венцислав Рангелов од гимназијата „Никола Карев”.

Категорија -спортисти:
Евгениј Поп Ацев (маратонско пливање)
Симона Заборска (карате).

Категорија – тренер:
Билјана Црвенковска (ракомет Вардар).

Категорија – екипа:
РК Вардар (мажи).

Категорија спортски работник:
Иван Михајловски (триатлон)
Живко Тасевски (карате).

Категорија – општественик:
Висар Ганиу (градоначалник на општина Чаир).

Категорија – спортски работници за животно дело:
Александар Домлевски (кошарка)
Андреја Јовановски (стрелаштво)
Ѓорѓи Ајановски – Џоџо (бокс)
Димче Јосифовски (Коњички спорт)
Иван Лесевски (скијачки спорт).

Нови вести

Администрацијата на Општина Кисела Вода го исчисти сметот на својата територија

Igor

Голема акција за чистење на Скопје, oтстранети импровизираните објекти од кејот на Вардар

Valentina

Заев: Со реконструкција на Пластичарската улица граѓаните ќе добијат модерно сообраќајно решение и поголема ефикасност на градскиот сообраќај

zane