Скопје

Соопштение за учество на „Пешачи со Нас“

ЈП Водовод и Канализација – Скопје, како општествено одговорна компанија донесе одлука активно да се вклучи и да ги поддржи активностите на тема „Пешачи со Нас“ во рамки на Европската недела на мобилност, а со тоа и да делува на поткревање на свеста за придобивките од пешачењето и движењето, овозможувајќи им на своите вработени да учествуваат во велосипедското дефиле, на 20.09.2019 (петок) со почеток во 11:30, почнувајќи од новиот парк Ибни Пајко, по бул.Гоце Делчев, бул.ВМРО, бул.Партизански одреди, бул.8 Септември, бул.Илинден завршувајќи во Градски парк, бина Школка. Активностите за Car Free Day – традиционалното велосипедско дефиле се во организација на Град Скопје, Македонски зелен центар, ЕУ Канцеларија, МЖСПП, Цементарница ТИТАН, Црвен крст и МВР. Нашето мото е: „Во здраво тело, здрав дух – Во чиста околина, чиста вода“. Придружете ни се!