June 25, 2022 22:36
Скопје

Сообраќаен режим денеска поради одржување на трката „Прв до врв”

Поради одржување на спортско рекреативната трка „Прв до врв” денеска ќе има посебен сообраќаен режим по улиците во Скопје.

Како што информираат од Министерството за внатрешни работи, велосипедската трка ќе почне во 09:45 часот од Музејот на град Скопје – улица „Св. Кирил и Методиј” и ќе продолжи по булеварот „Св. Климент Охридски”, булеварот „Мајка Тереза”, улицата „Тодор Александров”, локален пат за Средно Водно до „Милениумскиот крст”.

Планинарите стартуваат во 10 часот, а трасата на движење почнува пред основното училиште „Кочо Рацин” по улицата „Тодор Александров” и улицата „Салвадор Аљенде”, ридско пешачките патеки кон Средно Водно до „Милениумскиот крст”.

Од МВР апелираат до граѓаните да ги почитуваат наредбите на полициските службеници по сообраќајниците каде што ќе се одвива трката.

https://tai.go88.is/

https://sunwin.fan/