December 11, 2019 06:11
Македонија

Собраниска делегација на тркалезна маса во ЕП во Брисел

Делегација на Собранието на Република Северна Македонија во состав Сашо Василевски, Бетиане Китев, Реџаиљ Исмаили и Драган Данев денеска ќе учествуваат на „Тркалезна маса на високо ниво за процесот на евроинтеграции на Западен Балкан” во Европскиот парламент во Брисел.

На Конференцијата, како што соопшти Собранието, пратениците ќе разменат искуства со своите колеги од регионот, ќе се сретнат со новоизбраните колеги од Европскиот парламент, ќе имаат средби со известителите од Комисијата за надворешни прашања, како и со шефови на делегации.

За време на посетата на Брисел, делегацијата на Собранието ќе има средба и со шефицата на Мисијата на Република Северна Македонија при ЕУ во Брисел, амбасадорката Агнеза Руси.

Нови вести

Заев и Филипче: „Роса школите за родителство“се долгорочен проект за поддршка на квалитетно родителство

Filip

Поделени картички за зелена нафта во неколку каменички села

Filip

ДУИ не знаела дека СДСМ цел закон за употреба на јазиците ќе го испрати на Венецијанската комисија

Filip