September 24, 2021 17:29
Скопје

Смилевски потпиша Договор за субвенционирање на реконструкција на кров на станбена зграда

Градоначалникот на Општина Бутел, Велимир Смилевски потпиша   Договор   за субвенционирање на реконструкција на кров на станбена зграда на ул. “Радишанска” бр.25, во населбата   Радишани.

Корисник   на   субвенцијата   е   Заедницата   на   сопственици   на   станбена зграда на ул.”Радишанска” бр.25, кои врз основа на Јавен повик објавен од страна на Општина Бутел, го  остварија  правото  за финансиска поддршка  во  вид на  поединечна субвенција, во висина од 40% од вкупниот износ потребен за реконструкција и обнова на стара и оштетена кровна конструкција.

Инвестициите   во   подобрување   на   енергетската   ефикасност   на   станбените   згради   за колективно домување на подрачјето на општината, е директна инвестиција во подобрување на квалитетот на живот на жителите во Општина Бутел.

KissAnime: New Game!: Watashi, Shain Ryokou tte Hajimete nano de... anime episode Full online free at https://kissanime.mx kissanime list

Website https://animeflix.nl: Watch Sora the Duck animeflix Episode 50 darling in the franxx animeflix

Website https://aniwatch.pro: Watch Moldiver (Dub) aniwatch Episode 6 watch anime

AnimeFreak Watch anime online, English anime online HD

Bit: https://bit.ly/gogoanimebe

Giantbomb: https://www.giantbomb.com/profile/gogoanimelol/about-me/