December 12, 2019 19:37
Македонија Скопје

Смилевски: До кога ќе креирате лажни вести за Бутел

Денеска излегоа во неколку медиуми лажни вести од страна на ВМРО-ДПМНЕ кои се однесуваат за промена на името на општинското основно училиште Петар Здравковски – Пенко.

Пред да ширите лажни вести, Ве повикувам да ги видите сегашните услови на учениците во споредба со вашето владеење и таму во холот на училиштето ќе ја видите и бистата на Петар Здравковски – Пенко која беше отстранета поради градежни зафати и истата ќе биде поставена на истото место.

А, што се однесува до таблата, нарачана е нова светлосна табла и истата ќе биде наскоро поставена.

Би сакал да ве потсетам дека во само две години како градоначалник на општина Бутел, Пенко е целосно рекоструиран, а, поради тоа што не знаете ќе ви набројам неколку зафати:

✓ Асфалтирано е платото пред училиштето,
✓ Комплетно е реновирана филскултурна сала.
✓ Променети се старите со нови ПВЦ прозорци
✓ Заменети се старите врати од училниците
✓ Комплетно се реконструирани санитарните јазли во училиштето
✓ Поставен е нов ламинат
✓ Поставени се интерактивни табли
✓ Набавени се нови реквизити за реновираната фискултурна сала идр.

До кога ќе креирате лажни вести за Бутел. Знам дека Ве боли што Бутел се гради, додека Вие ја уништувавте и назадувавте општината во изминативе 12 години.

ФБ статус на Велимир Смилевски

Нови вести

Средба на премиерот Заев со Анди Исмаили, светски шампион во современ танц соло за деца

zane

Општина Карпош ќе додели еднократна финансиска помош на лицата со попреченост

zane

Магла кај Страцин, на Попова Шапка и на Ѓавато

zane