November 30, 2020 14:28
Балкан

Словенија потврди 1.499 позитивни тестови на коронавирусот

Во Словенија во последните 24 часа  потврдени се 1.499 позитивни лица на коронавирусот, а како последица на оваа зарза починале пет лица. Оваа бројка на новозаразени лице за една недела е двојно поголем.

Претходните денови бројката на новозарзени изнесуваше 1.113, но процентот на инфицирани во одонос на направените тестови е за малку понизок, па наместо над 30 одсто на инфицирани сега е падната на 26 одсто.

Со новорегистрираните инфицирани лица бројката на досега заболени се искачи на 25.579 , а битката со вирусот ја имаат загубено 256 лица.