October 17, 2019 08:48
Култура

Скопје танцов театар ја почнува новата сезона

Со претставата „Импулс#волумен13″, вечер од 20 часот во Музејот на современа уметност ќе биде отворена сезоната 2019/2020 на Скопје танцовиот театар.

Претставата е составена од повеќе делови, според концепт и кореографија на Адријана Данчевска, Дејан Битровски и Рисима Рисимкин.

Со оваа претстава Скопје танцовиот театар најавува богата сезона, нови оригинални продукции, настапи на кореографи од странство, како и гостувања низ земјава и надвор од неа.

Скопје танцов театар е основан во 2011 година и е прва официјална компанија за современ танц во земјава. Предводен е од Рисима Рисимкин, основач и уметнички директор.

Нови вести

Изложба на иконите на Дичо Зограф во МАНУ

Filip

Џифонци се дружеа со екипата на „Фамилија Марковски“ и ексклузивно видоа дел од втората сезона

Igor

Корубин: Талентот треба да се цени и негува, а уметникот да се натпреварува со себе

Valentina