March 25, 2019 21:51
Живот

Сите жени кои ги изневеруваат мажите прават една иста работа во креветот: Откриле што, а по тоа и ќе ги фатите!

Сите жени кои ги изневеруваат мажите прават една иста работа во креветот: Откриле што, а по тоа и ќе ги фатите!

На женската желба за изневерување влијае долготрајното и специфично однесување во сексот, открива новата студија објавена во Archives of Sexual Behaviour.

Ако жената долго и непрестанато глуми оргазам, својата среќа во сексот може да ја побара со некој друг, открива новото истражување.

Интезитетот и количеството на оргазмите не влијаат на желбата жената да изневерува, но подолг временски период на глумење оргазми влијае на желбата за исполнување на желбата за исполнување на сексуалните потреби надвор од врската.

Сексуалниот терапевт Теми Нелсон открила за The Sun дека повеќе од 50% жени глумат оргазам за време на сексуалниот однос, а дури 80% од нив го признале тоа.

– На повеќето жени им треба дирекна стимулација на клиторисот помеѓу 7 и 45 минути, а ако не го покажат своето задоволство со некоја физичка потврда, нема ниту да знаете дека е блиску, ги објаснува Нелсон реултатите од истражувањето.

Предходните истражувања покажале дека кај жените кои глумат оргазам се чувствувало незадоволството во сексуалниот живот кој го имаат со партнерот. Исто така, поретко разговараат или воопшто не разговараат за своите сексуални желби, што предизвикува барање задоволство на друго место.

Истражувањето е спроведено на повеќе од 138 жени и 121 маж во хетеросексуална врска. Прашањата се базирале на нивните сексуални навики, исполнетост во сексот, климакс и изневерување.

Нови вести

ЕМОТИВНО: Моќна порака од мајка на дете со Даунов синдром до родителите кои ги носат децата болни во училиште

24news

Нема да им веруватe на сопствените очи – Метеж во Кина

24news

Кога ќе видите што направи оваа девојка со косата никогаш повеќе нема да користите стегач!

24news