Економија

Синдикатот на пожарникари задоволен од зголемувањето на блок дотациите за плати во Предлог-буџетот

Независниот синдикат на пожарникарите го поздравува зголемувањето на висината на блок дотацијата за плата и надоместоци на плата за припадниците на пожарникарските единици во Предлог-буџетот за 2020 година.

Според Синдикатот, со планираните средства во Предлог-буџетот ќе се реши проблемот со кој се соочуваат пожарникарите кои земаат помала плата за 20 проценти од законски утврдената, за која општините добиваат блок дотација од страна на Владата.

–  Зголемувањето на парични средства за блок дотација за плата и надоместоци од плата на припадниците на ТППЕ за 2020 година е показател дека конечно едно од  најгорливите прашање за сите пожарникари – спасители во РСМ еднаш засекогаш ке биде решено, велат од Синдикатот, додавајќи дека пожарникарите не бараат покачување на платата, туку исплата на законски утврдената плата.

Од Синдикатот очекуваат до средината на месецов да остварат средба со премиерот на која се надеваат дека ова прашање конечно ќе биде затворено.

Независниот синдикат на пожарникари во соработка со стручните служби на Сојузот на синдикати на Македонија започна со институционално решавање на ова прашање. За проблемот, како што информираат од Синдикатот, бил запознат и премиерот на средба одржана на 8 јуни годинава.

AnimeFreak - Watch Anime Online for Free. Subbed & Dubbed. AnimeFreak #1 Site to watch thousands of dubbed and subbed anime episodes including Dragon Ball Super, Attack on Titan, Naruto Shippuden, One Piece

Komi Can’t Communicate

anime online Demon Slayer -Kimetsu no Yaiba- The Movie: Mugen Train

AnimeFreak Attack on Titan

animes online Rascal Does Not Dream of Bunny Girl Senpai

watch animes Mushoku Tensei: Jobless Reincarnation Part 2