October 28, 2020 19:40
Спорт

Симовски го објави списокот за ЕХФ неделата

Селекторот на Женската сениорска репрезентација на Македонија, Симе Симовски, објави список од 18 ракометарки повикани на собир за време на ЕХФ неделата во период од 28 септември до четврти октомври.

Информациите за претстојниот собир ќе бидат дополнително објавени.

Список на повикани ракометарки:

1. ДРАГАНА ПЕТКОВСКА
2. ЈОВАНА МИЦЕВСКА Ница (Фра)
3. ЈОВАНА САЗДОВСКА Дунареа (Ром)
4. АНАСТАСИЈА НИКОЛОВСКА ЖРК Чаир
5. САРА РИСТОВСКА ЦСКА (Рус)
6. ЕЛЕНА ЛИВРИНИЌ Глорија (Ром)
7. МАРИЈА ШТЕРИОВА Глорија (Ром)
8. АНГЕЛА ЈАНКУЛОВСКА ЖРК Куманово
9. МИЛИЦА НИКОЛИЌ ЖРК Металург
10.АНДРЕА СЕДЛОСКА Локомотива Загреб (Хрв)
11.СИМОНА СТОЈАНОВСКА ЖРК Наиса (Срб)
12.АЛЕКСАНДРА БОРИЗОВСКА ЖРК Куманово
13.МАРИЈА НИКОЛОВСКА ЖРК Чаир
14.ЕЛЕНА ЃОРЃИЈЕВСКА Магура (Ром)
15.ЈОВАНА КИПРИЈАНОВСКА ЖРК Куманово
16.ТАМАРА ИВАНОВСКА ЖРК Куманово
17.ИВАНА ЏАТЕВСКА ЖРК Вардар
18. ИВАНА ГАКИДОВА ЖРК Наиса (Срб).