July 17, 2019 13:05
Скопје

Се чистат сливниците и делови од коловозите во Скопје

По вчерашните врнежи на снег, екипите на ЈП „Водовод и канализација“ – Скопје во раните утрински часови излегоа на терен и почнаа со расчистување на сливниците и делови од коловозот, информираат од јавното претпријатие. Оттаму посочуваат дека по најавите од страна на Управата за хидрометеоролошки работи, дека и во текот на денешниот ден се очекуваат интензивни снежни врнежи, нивните екипи ќе останат на терен со цел да се овозможи проодност на коловозите во градот Скопје, но и непречено функционирање на канализациската мрежа.

Нови вести

Во зоната Визбегово изградени 25 проценти водоводна мрежа, во септември тендер за канализација

Daniela

16 асистенти им помагаа на ученици од Општина Аеродром

Valentina

Без струја делови на Сопиште, Кисела Вода, Ѓорче Петров и Карпош

Igor