March 28, 2020 16:09
Балкан

Се урна српски воен хеликоптер

Хеликоптерот “Газела” на српската армија се урна вечерва околу 19.10 часот во близина на аеродромот Лаѓевци, кај Алексинац при редовна вежба.

Во хеликоптерот имало двајца членови на екипажот кои, според првите испитувања, немале големи повреди и не биле во опасност.

Причините за несреќата не се познати.