January 23, 2020 09:58
Македонија

Се укинува Законот за трговија на зелените пазари

На денешната седница Владата го усвои предлог – Законот за престанување на важноста на Законот за трговија на зелени пазари. Потребата за донесување на овој закон со кој престанува да важи Законот за трговија на зелените пазари е предизвикана од неисполнувањето на очекувањата утврдени во одредбите на Законот за трговија на зелените пазари кои предизвикаа социјални, даночни и фискални последици за трговците на зелените пазари. Како резултат на реакциите од страна на граѓаните што на пазарите вршат трговија на мало, Владата донесе нов закон за да престане со важност Законот за трговија на зелени пазари.

Нови вести

Екатерини Сакеларопулу, новата претседателка на Грција

Valentina

ВМРО-ДПМНЕ продолжува да блокира се што е во интерес на граѓаните, тие се против отписот на камати и долгови  

Valentina

СДСМ:Просечната плата во ноември 2019 поголема за 5,1 отсто, со СДСМ платите растат постојано

Valentina