September 18, 2021 15:11
Скопје

Се отстранува летната тераса на кафе-бар во Центар

По налог на Општина Центар и врз основа на решението од 20 мај, почна отстранувањето на доградбата на кафе-барот „Правда“ на улицата Мирослав Крлежа. По направениот увид од овластен градежен инспектор, било констатирано дека инвеститорот не поседува одобрение за доградба на објект, како и решение за поставување градби. Доградбата е изградена од целосно застаклена метална конструкција, како и платформа, која е покриена со штици.

„Упатувам апел до сите инвеститори што имаат добиено решенија самостојно да ги отстранат нелегално изградените објекти. Во спротивно Општината ќе пристапи кон присилно административно извршување. И наредниот период Секторот за инспекциски работи при Општина Центар ќе продолжи со контролите и со инспекциските надзори“, изјави градоначалникот Богдановиќ.

Во согласност со буџетот на Општина Центар, за 2021 година се планирани 12 милиони денари за уривање бесправно изградени објекти.

Website https://animebee.to: Watch Aria The Origination Picture Drama animebee Episode 7 watch anime online

Website https://animeflv.uk: Watch Paulette's Chair animeflv Episode Full free anime online

AnimeKisa: Lunn wa Kaze no Naka anime episode Full online free at https://animekisa.in anime sites

GoGoAnime Watch anime online, English anime online HD

Linkhay: https://linkhay.com/blog/167025/animefreak

Roundme: https://roundme.com/@animefreakws/about